woensdag 30 maart 2016

'waar is da feestje?'

Ons verjaardagsfeestje gaat door in Hangar 58 Genk, vlakbij het domein Bokrijk. 
HANGAR58 is één van de meest unieke evenementenlocaties in de Euregio. 
De verrassende combinatie van een hedendaags multifunctioneel gebouw in een historisch kader zal ongetwijfeld indruk maken. HANGAR58 trekt bovendien voluit de kaart van duurzaamheid.


HYPERMODERN IN EEN HISTORISCH KADER
HANGAR58 dankt haar unieke karakter aan haar ligging aan de rand van het domein Bokrijk en aan het ecologische karakter van haar ontwerp. Een grote, opengewerkte glaspartij geeft vanuit de zaal zicht op ‘De Oude Stad’ van Bokrijk. Dit zorgt voor een feeërieke sfeerzetting wanneer de stad ’s avonds wordt verlicht. Overdag zorgt de directe toegang tot het Openluchtmuseum en het domein Bokrijk voor een brede waaier aan recreatie en animatie. 

ECOLOGISCH
HANGAR58 is in alle opzichten een ‘groen’ gebouw. Van bij het eerste ontwerp ijverden opdrachtgever en architectenbureau voor een zo ecologisch mogelijk project. Dat resulteerde onder andere in extra inspanningen voor de waterzuivering waarvoor gebruik gemaakt wordt van het nabijgelegen rietveld. Zonnepanelen op het platte dak, goed voor een oppervlakte van 1500 m², zorgen voor een groene stroomvoorziening. Doordat het gebouw letterlijk ‘ingegraven’ ligt in de heuvelwand, wordt het ook letterlijk een ‘groen’ gebouw dat als het ware verdwijnt in het landschap.



Afbeeldingsresultaat voor champagne


Geen opmerkingen:

Een reactie posten