donderdag 31 maart 2016

Zingen is gezond



Onderzoek laat ons zien dat zingen goed is voor je. Met name voor je hart en longen en gemoedstoestand. Wij gaan zingen op Bubbels en Bokes en zelfs een Landelijke Kinderopvang- lied maken!
Zingen heeft fysieke voordelen, want het is een aerobe activiteit die de zuurstof in het bloed verhoogt en het oefent de grote spiergroepen in het bovenlichaam, zelfs bij het zitten.
Zingen heeft ook psychologische voordelen vanwege het positief effect bij het verminderen van stress door de werking van het endocriene systeem dat gekoppeld is aan ons gevoel van emotionele welzijn.
Psychologische voordelen zijn ook duidelijk wanneer mensen samen zingen, alsmede vanwege het toegenomen gevoel van gemeenschap, verbondenheid en gezamenlijke inspanning. 

Wil je meer lezen waarom zingen voor je goed is en waarom het ook fijn is te zingen met je opvangkindjes? Lees meer


woensdag 30 maart 2016

'waar is da feestje?'

Ons verjaardagsfeestje gaat door in Hangar 58 Genk, vlakbij het domein Bokrijk. 
HANGAR58 is één van de meest unieke evenementenlocaties in de Euregio. 
De verrassende combinatie van een hedendaags multifunctioneel gebouw in een historisch kader zal ongetwijfeld indruk maken. HANGAR58 trekt bovendien voluit de kaart van duurzaamheid.


HYPERMODERN IN EEN HISTORISCH KADER
HANGAR58 dankt haar unieke karakter aan haar ligging aan de rand van het domein Bokrijk en aan het ecologische karakter van haar ontwerp. Een grote, opengewerkte glaspartij geeft vanuit de zaal zicht op ‘De Oude Stad’ van Bokrijk. Dit zorgt voor een feeërieke sfeerzetting wanneer de stad ’s avonds wordt verlicht. Overdag zorgt de directe toegang tot het Openluchtmuseum en het domein Bokrijk voor een brede waaier aan recreatie en animatie. 

ECOLOGISCH
HANGAR58 is in alle opzichten een ‘groen’ gebouw. Van bij het eerste ontwerp ijverden opdrachtgever en architectenbureau voor een zo ecologisch mogelijk project. Dat resulteerde onder andere in extra inspanningen voor de waterzuivering waarvoor gebruik gemaakt wordt van het nabijgelegen rietveld. Zonnepanelen op het platte dak, goed voor een oppervlakte van 1500 m², zorgen voor een groene stroomvoorziening. Doordat het gebouw letterlijk ‘ingegraven’ ligt in de heuvelwand, wordt het ook letterlijk een ‘groen’ gebouw dat als het ware verdwijnt in het landschap.



Afbeeldingsresultaat voor champagne


dinsdag 29 maart 2016

Hoe het allemaal begon!

KEEP CALM 40 ROCKS See, for all of the moms out there who hate being 40, your not old, trust me. 12, is old.:

Landelijke Kinderopvang blaast 40 kaarsjes uit!
Weet jij hoe het allemaal begon?
1976
De Landelijke Beweging (KVLV en Landelijke Gilden) namen het initiatief om een eigen vzw voor kinderopvang op te richten onder de formule 'diensten onthaalouders'. Dit gebeurde vanuit de visie dat ook de landelijke gebieden van Vlaanderen de positie van de (werkende) vrouw en medewerkende echtgenote in een land- en tuinbouwbedrijf ondersteuning verdient.
1989
In de beginfase werden vooral diensten onthaalouders opgericht in de provincie Limburg en Anwerpen, vanaf 1989 uitgebreid naar alle Vlaamse provincies. Onthaalouders bieden kleinschalige opvang in de eigen woning en worden begeleid door een verantwoordelijke kinderopvang. In de beginperiode werden enkel baby's en peuters opgevangen, nadien konden kleuters vanaf 1997 schoolkinderen tot 12 jaar terecht bij onze onthaalouders. Momenteel telt Landelijke Kinderopvang 52 erkende diensten met 2500 onthaalouders, verspreid over 139 Vlaamse gemeenten.
1991
Omdat de opvangmogelijkheden van kinderen in de basisschool ontoereikend waren, startte Landelijke Kinderopvang met een experiment buitenschoolse kinderopvang. Kinderen werden in de speciaal opgerichte locaties Stekelbees opgevangen door kinderbegeleiders, onder leiding van een verantwoordelijke kinderopvang. In 1997 kwam er een Vlaamse regelgeving die de projecten omvormde tot 'Initiatieven Buitenschoolse Opvang'. Landelijke Kinderopvang telt eind 2010 39 IBO's met 133 locaties.
Wil je nog meer weten over het ontstaan van de vakantieopvang voor bedrijven, de helpdesk, de lokale diensten buurtgerichte opvang...
Je vindt de historiek van Landelijke Kinderopvang op http://www.landelijkekinderopvang.be/NL/Wiezijnwe/Historiek

maandag 28 maart 2016

In de Gloria!

Hoera, ook Kathleen van 'In de Gloria' komt naar Bubbels en Bokes!
Het is een heel creatieve madam... ze maakt feest kadoos, vlaggenlijnen, ze animeert kinderfeestjes en vindt 'sensory play' bij jonge kinderen heel belangrijk!
Je moet zeker op 28 mei eens langsgaan aan haar 'aanschuiftafel'.
http://www.in-de-gloria.be

vrijdag 25 maart 2016

Nog 64 dagen!


Ben je al ingeschreven voor het feest van Landelijke Kinderopvang!
Vraag de inschrijflink aan je verantwoordelijke kinderopvang.

woensdag 23 maart 2016

40 jaar Landelijke Kinderopvang


Ben je al ingeschreven?

Op zaterdag 28 mei willen we heel graag de verjaardag van Landelijke Kinderopvang vieren samen met JOU!
We nodigen alle onthaalouders, kinderbegeleiders, verantwoordelijken kinderopvang, poetshulpen, vrijwilligers...uit op een reuzepicknick in Hangar58 te Genk.
Schrijf je snel in, want het wordt een onvergetelijke dag!
Vraag de inschrijflink aan je verantwoordelijke, de link staat ook op je uitnodiging!